onsdag den 21. december 2011

Da mor var barn

Kolonihavehus / parcelhus
En dag, da mor var barn, havde mor og Anja lus. De legede sammen om formiddagen, og blev enige om, at det var sejt at have lus. Om eftermiddagen mødte mor igen Anja, der nu legede med nogle andre børn. Mor sagde: ”Ha, ha, vi har bare lus”. Men Anja stod tæt sammen med de andre børn, og sagde: ”Jeg har ikke lus mere, du er ulækker og vi gider ikke lege med dig”.
Et stykke tid efter var der nogle af mors klassekammerater, der spurgte mor, om det virkelig var rigtigt, at Anja bare boede i et kolonihavehus. Mor nikkede: ”Det er rigtigt nok”, sagde hun. ”De bor i et kolonihavehus. Vi bor også derude, men vores er et parcelhus”.
Det var på en måde rigtigt nok.
Da mors forældre, købte huset i Hennedal, så det sådan ud:
Mors moster og onkel havde købt hus i Gistrup. Det var et parcelhus og så sådan ud:

Men så gik mors far i gang med at gøre huset i Hennedal til et parcelhus. Først satte han grønne plader på den øverste halvdel af muren, og så gik han i gang med at sætte skaller på, der så ud som mursten. Mor husker det, som om han i mange år sad på en skammel, med en lille murerske i hånden og en spand mørtel ved siden af, og satte murstensskallerne på huset. Men resultatet blev også rigtigt fint, og så boede de også i et parcelhus.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar