lørdag den 11. februar 2012

Da mor var barn

Dukkevogne
Da mor var barn, havde hun først en dukkevogn med mørkeblåt fløjl og en lille blondekant i kalechens kant. På billedet er det Dukke Mette, der sidder i barnevognen. Dukke Mette var gammel, for hun havde været mors egen mors dukke. Dukke Mette havde også tøj, der var gammelt. Det var tøj, som mors mormor havde syet til Dukke Mette, dengang hun var ny. På billedet har Dukke Mette en fin jakke i noget pels-agtigt stof på og en matchende hat. Mor forstod, at tøjet var gammelt, fordi det slet ikke lignede det tøj, mor selv havde på. 


Tiden gik og mor blev faktisk for stor til at gå rundt med den blå barnevogn. Hun måtte bøje sig lidt ned, når hun skulle skubbe den, så hun legede ikke så meget med den. 
Til jul havde mor ønsket sig en ny dukkevogn, men da hun kiggede på gaverne under træet, kunne hun godt se, at der ikke var en, der var stor nok til at være en dukkevogn. 
Midt under gave-udpakningen, sagde mors mor pludselig strengt til mor: "Isabel, nu har du igen ladet dine støvler ligge og flyde i gangen, kan du så komme ud og sætte dem på plads". Mor blev sur, for tilfældigvis vidste hun, at hun for en gang skyld, havde sat sine støvler på plads. "Det er ikke mine", sagde hun. Men mors mor blev ved med at sige, at mor skulle gå ud i gangen og til sidst måtte mor gå ud i gangen, selvom hun ikke ville og selvom hun syntes det var død-uretfærdigt.
Ude i gangen stod der en ny dukkevogn. Den var rød og Dukke Mette lå i den. Ingen kommentarer:

Send en kommentar