tirsdag den 27. marts 2012

Da mor var barn

Kedsomhed og parkacoat
En dag, da mor og hendes lillesøster blev passet hos Bette-Lise, kedede mor sig. Hendes storebror var i skole, og hendes lillesøster var så lille, at mor ikke gad lege med hende.
Imens, Bette-Lise snakkede i telefon, tog mor sin jakke og brune termostøvler på og gik ud. Hun gik ned ad grusvejen, hoppede i vandpytter undervejs, og tænkte på, hvor hun kunne finde nogen at lege med.  
Mor gik ned til nummer 38, hvor Anne Marie boede. Hende ville mor lege med.  Anne Marie boede i nr. 38 sammen med sin mor og far, der hed Alice og Frode. Alice var stor og tyk, Frode var lille og tynd. Frode havde en haglbøsse, så mor og de andre børn var bange for ham. Anne Marie havde også en lillesøster, der var endnu mindre end mors lillesøster.
I nummer 38 bankede mor på køkkenruden, og Alice åbnede den på klem.
  ”Kan Anne Marie lege?”, spurgte mor.
Men Alice sagde, at Anne Marie var i skole. Mor spurgte om lillesøsteren kunne lege. Alice sagde, at mor skulle gå ned til Bette-Lise igen. Det gad mor ikke og pludselig kom hun til at sige,  at Bette-Lise var taget til Sverige.
Mor vidste, at Bette-Lise nogle gange var i Sverige, fordi hun havde familie der.
”Hvor er din lillesøster så?”, spurgte Alice.
Mor sagde, at Bette-Lise havde taget mors lillesøster med, men at hun ikke ville have mor med. Mor var derfor helt alene hjemme.
Mor fik lov til at komme ind.
Først sad mor i stuen med Alice og Anne Maries lillesøster. Lillesøsteren havde slet ikke noget legetøj, og Alice sagde, at det var fordi, hun var for lille.
Senere sad mor i køkkenet og spiste  rugbrødsmadder med dåseleverpostej, for, som hun sagde til Alice, havde hun slet ikke fået mad hele dagen. Alice samlede på Madam-Blå-ting og de var hængt op på væggen i køkkenet. Man kunne næsten ikke se væggen, fordi der var så mange blå ting. 
Senere kom Anne Marie hjem fra skole og mor legede med hende. Faren kom også hjem. Han spurgte om det også var at bande, hvis man sagde sgu i sætningen: ”Jeg sku´ skide”. Det vidste mor ikke.
Da det blev mørkt udenfor, ringede Alice til mors forældre. Hun blev meget vred, imens hun snakkede i telefonen.
Lidt efter bankede det på køkkenruden. Det var mors storebror, der kom for at hente mor. Alice skældte ham ud, men han havde sin parkacoat på, den med ståltråd i huens kanter, så han kunne bare presse den sammen, og så kunne man slet ikke se ham.
Mor og hendes storebror gik hjem i mørket. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar