torsdag den 22. marts 2012

Da mor var barn

Søndagsskole
Da mor var barn gik hun i søndagsskole.  I søndagsskolen skulle mor og hendes søskende lære om Gud og Jesus.  Mors forældre var ikke engang medlem af Folkekirken, men der var en del af familien, der var med i Frelsens Hær.
Første gang mor gik i søndagsskole, var da hendes onkel og faster boede inde over Frelsens Hærs lokaler i Møllegade i Aalborg. Mor kan huske, at hun malede med vandfarve på et gips-relief af Jomfru Maria. Da mors onkel og faster flyttede ud i Hennedal var de en del unger, der gik i søndagsskole nede hos dem i nummer 58. Mors tante havde en tavle, hvor hun satte små filt-figurer fast, imens hun fortalte historier. Figurerne forestillede Jesus, Maria, Josef og så videre. Når de var i søndagsskole i nummer 58, sluttede de altid af med at få en flødebolle. Engang da mor var syg og lå hjemme i underkøjen på en søndag, kom hendes storebror hjem fra søndagsskolen med en flødebolle til hende.
Senere gik mor i en anden søndagsskole. En rigtig en. Det var i en kirke, ikke Folkekirken, men i Apostolsk Kirke på Hadsundvej i Vejgård. Hvordan det kom i stand, kan mor ikke huske, men de var nogle unger fra Hennedal, der kørte sammen med Helene fra nr. 17 og hendes datter. Mor og de andre ville gerne med, for når søndagsskolen var slut kunne man købe flødekarameller i kirkens garderobe og ungerne fik altid et par mønter med til at snolde for. I Apostolsk Kirke var der søndagsskole i kælderen, imens de voksne var til gudstjeneste ovenpå. Mor kan huske, at de sang en sang om en ring, der skulle vandre fra hånd til hånd. Mor husker mest smagen af flødekaramellerne og kvalerne og overvejelserne om, hvorvidt hun skulle vælge de røde, grønne eller måske dem med lakridssmag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar